V četrtek, 5.9.2019, smo izvedli posvet CRP projekta: Sistem ocenjevanja kakovosti izvajalcev del v gozdarstvu, na katerem smo predstavili spletni portal MOJGOZDAR.SI.

Slika 1: Posvet MojGozdar (foto: Marjan Dolenšek, Peter Prislan)

Posveta se je udeležilo več kot 120 ljudi iz različnih institucij in gozdarskih podjetij. V uvodnem delu so udeležence nagovorili državni sekretar dr. Jože Podgoršek, direktor Gozdarskega inštituta Slovenije dr. Primož Simončič ter direktor Zavoda za gozdove Slovenije Damjan Oražem. Sodelavci Gozdarskega inštituta smo predstavili sam portal MojGozdar.si, njegovo nastajanje in uporabo. Podjetje ARCTUR d.o.o. je predstavilo ozadje spletnega sistema, gost dr. Raffaele Spinelli pa je predstavil trg gozdarskih storitev v sosednji Italiji. Svoje mnenje so podali tudi predstavniki Inšpektorata, SiDG ter Zveze lastnikov gozdov. Predstavitve so dostopne spodaj.

Slika 2: Predstavniki gozdarskih podjetij s pridobljeno oceno (foto: Marjan Dolenšek, Peter Prislan)

Ob zaključku dogodka smo podelili priznanja trem gozdarskim podjetjem, ki so si med prvimi prislužila oceno: Tisa d.o.o., Branal ter MMG Tolmin. Ves čas trajanja dogodka si je bilo možno ogledati tudi ponudbo podjetij Bijol, Tajfun, Uniforest, As Teh ter Asteko.

Slika 3: Posvet MojGozdar (foto: Marjan Dolenšek, Peter Prislan)


Spletni sistem MojGozdar.si omogoča iskanje usposobljenega, kakovostnega in zanesljivega izvajalca del v gozdovih. Je edinstven sistem objektivnega vrednotenja izvajalcev del in deluje po principu trostopenjskega ocenjevanja:

-        1. stopnja: pravno-formalna ustreznost

-        2. stopnja: strokovna ocena ustreznosti in

-        3. stopnja ocena zadovoljstva z opravljeno storitvijo.

Do sistema MojGozdar lahko dostopate na povezavi www.mojgozdar.si .


Slika 4: Državni sekretar na MKGP, dr. Jože Podgoršek (foto: Marjan Dolenšek, Peter Prislan)

Zapisala: Kristina Sever