V četrtek, 9. 3. 2023, je v Galeriji GIS potekalo odprtje razstave Notranjski gozdovi. Razstavo so pripravile sodelavke Ajša Alagić, dr. Katarina Flajšman, Erika Kozamernik in dr. Urša Vilhar iz skupine Gozda eksperimentov in v sodelovanju z Zavodom za ohranjanje naravne in kulturne dediščine, Jezerski hram. Razstava je bila pripravljena v sklopu projekta LAS Notranjska Po znanje in izročila prednikov v notranjske gozdove, njen namen pa je interaktivna predstavitev notranjskih gozdov – vse od zgodovinskega gospodarjenja z gozdom do njegovih drevesnih in živalskih prebivalcev.

Zbrane je nagovorila direktorica Gozdarskega inštituta Slovenije, dr. Nike Kranjc, ki podpira in spodbuja delovanje Galerije GIS. Kristina Kebe iz Jezerskega hrama je izrazila hvaležnost za sodelovanje z ekipo Gozda eksperimentov, saj je bila izjemno zadovoljna z rezultati projekta in pripravljenostjo sodelovanja. Odprtje razstave je spremljal glasbeni vložek, za kar je tokrat poskrbel ženski Etno zbor Ljelje. Katarina Flajšman, ki je dogodek povezovala, je na koncu vse zbrane povabila na ogled razstave in »sprehod skozi notranjske gozdove«.

Z udeležbo in odzivom smo bili več kot zadovoljni. Če ste otvoritev zamudili, si lahko razstavo še vedno ogledate, saj bo na voljo za ogled do maja 2023. Vabljeni!

Za pomoč pri organizaciji in otvoritvi razstave se avtorice zahvaljujemo sodelavcu Robertu Krajncu.

Zapisala: Ajša Alagić