Gozd je učilna. Drevesa so čudesa našega sveta. Vsako posebej nas zna nagovoriti. Zato nas vabi, da mu prisluhnemo. Vstopimo v dvorano skrivnosti dreves s knjigo in besedo.

V petek, 27. septembra 2024, je bil v Zeliščarskem centru JV Slovenije v Škocjanu, kjer je postavljena prva gozdna knjižnica,  osrednji dogodek ob svetovnem dnevu turizma v Sloveniji in zaključek projekta Branje v gozdnih knjižnicah

Letošnji dan turizma je Zavod za gozdove Slovenije v sodelovanju s Turistično zvezo Slovenije, Andragoškim centrom Slovenije in Gozdarsko knjižnico (Gozdarski inštitut Slovenije) obeležil s povabilom k branju v gozdu. Gozdarski inštitut Slovenije spodbuja bralno kulturo v Sloveniji in s svojo Gozdarsko knjižnico širi zavest branja in še bolj rabe gozdnega prostora. Akcija je tudi del Nacionalnega meseca skupnega branja, v katerem je letos osrednja tema branje v javnem prostoru (več: https://nmsb.pismen.si). Direktorica GIS, dr. Nike Krajnc, je ob tej priložnosti gozdni knjižnica podarila nekaj poljudnih knjig avtorjev GIS.