Zadnji teden v maju tradicionalno obeležujemo Teden gozdov. V tem tednu se po Sloveniji v organizaciji gozdarskih institucij odvije vrsta različnih dogodkov. Letos Teden gozdov poteka pod geslom “Načrtno z gozdom”. Poleg glavne teme, ki je načrtovanje razvoja gozdov, bo letošnji Teden gozdov tudi v znamenju gozdnih učnih poti in velikih zveri.

Katere vse aktivnosti bodo potekale v Tednu gozdov si oglejte na spletni strani Zavoda za gozdove Slovenije.

Uvod v Teden gozdov 2021 je bilo odprtje pragozdne poti Krokar, ki se je uradno odprla v četrtek, 20.5.2021. Pot je krožno speljana in je dolga približno dva kilometra. Pot vodi skozi gozdni rezervat Borovec do roba Pragozda Krokar in najvišje točke, vrha Cerk, kjer se odkriva razgled na obsežne Kočevske gozdove.

Gozdne učne poti so pomemben pripomoček za spoznavanje gozda in gozdnim pedagogom predstavljajo odlično osnovo za izvajanje aktivnosti. Tudi zato smo veseli povabil na take dogodke, kjer izmenjujemo dobre prakse. Vsi napori in znanje, ki ga vlagamo v izboljšanje vzgoje in izobraževanja mladih in manj mladih, se nam bodo povrnili v obliki zavedanja, da imamo res kakovostno okolje, ki ga moramo hraniti za zanamce!